Våra behandlingarGenom vårt breda nätverk kan vi erbjuda ett rikt och vari- erande utbud av metoder och behandlingar.
De olika metoderna listas nedan med en kortfattad beskrivning. I många fall kan du klicka dig vidare till en mer utförlig redo- görelse för respektive behandling.

 

Akupunktur

Akupunktur är en metod där man genom att stimulera särskilda punkter på kroppen hjälper den att helas och läka samt även erbjuder lindring av symptom och besvär. Stimuleringen görs vanligen med nålar, men kan även göras på annat sätt. Metoden kommer från Kina och är numera en accepterad del av västerlandets utbud av behandling. Inom skolmedicinen är metoden delvis accepterad huvudsakligen för att lindra symptom och smärta.De flesta utövare arbetar dock enligt den kinesiska medicinens principer och behandlar ett stort antal besvär och sjukdomstillstånd. Läs mer om akupunktur här.

Akupressur

När man har smärta eller känner sig spänd i en muskel trycker man reflexmässigt på det spända stället. Det är den enklaste formen av akupressur. När man trycker med fingrets spets mot en akupunkturpunkt stimuleras kroppens självläkande förmåga, muskelspänningar släpper och blodcirkulationen ökar. Smärtan blockeras och musklerna slappnar av, vilket ökar läkningsförmågan. Genom att trycka på två punkter samtidigt underlättar och förstärker man effekten av behandlingen. Läs mer om Akupressur här.

Aromaterapi

I Aromaterapi kombineras läkande örters egenskaper med den välgörande effekten av beröring. Eteriska oljor (dofter) från växter används. Oljorna kan tas in via lungorna och huden. Oljorna påverkar oss inte bara fysiskt utan även psykiskt och mentalt. Aromaterapi kan ge hjälp på många områden, från stress, muskelspänningar, cirkulationsproblem och oro till hudproblem.
Mer om Aromaterapi.

Coaching

Coaching är något som erbjuds av ett flertal av Hälsans Hus medarbetare. Coachingen är därmed ganska personlig och är i varje enskilt fall beroende av terapeuten samt hans/hennes utbildning och bakgrund. I princip kan sägas att coaching är en typ av samtalsstöd/arbetsmetod som syftar till att hjälpa dig att focusera på ett effektivare sätt samt lösa problem och uppnå personliga mål. För mer djupgående hjälp erbjuder vi Gestaltterapi och även parterapi.

Chock- och traumabearbetning

För dig som råkat ut för en olycka, blivit misshandlad eller chockats svårt i samband med en olyckat, misshandel, ett brott eller i annat sammanhang erbjuder vi hjälp att bearbeta chocken samt att lösa upp besvärande rädslor och spänningar. Vi kan även erbjuda kroppsbehandling med laser eller på annat sätt som hjälper till att läka ut kroppsskador efter olyckor, misshandel mm
Kontakta PO Sylwan som har jobbat med detta i många år.

Gestaltterapi

Gestaltterapi är en metod som hör hemma i den humanistiskt psykodynamiska delen av området psykoterapi. Det är ett mycket effektivt arbetssätt för att bearbeta problem djupare och mer genomgripande än med vanlig samtalsterapi. Metoden har starka kognitiva och vid behov även beteendemodifierande inslag och lämpar sig för dig som vill och behöver ha hjälp med djupgående förändring. Den mycket effektiva metoden Nlp utvecklats utifrån studiet av gestaltterapi och de personer som utvecklade Nlp ansåg att just Gestaltterapin var extra effektiv för att hjälpa människor. Suggestioner, rollspel och drömmar samt arbete med symboler och arketyper är ibland viktiga ingredienser i arbetet. Gestaltterapin blev mycket populär på 1970-talet och har därefter utvecklats vidare till att bli ännu bättre. Många andra skolor inom psykoterapiområdet har på senare år tagit till sig ingredienser från gestaltterapin. Metoden används även för personlig utveckling och ledarskapsutveckling inom företag och organisationer. Läs mer om Gestalterapi här.

    

  

Gravidmassage

För dig som är gravid kan vi erbjuda särskilt anpassad massage för gravida. Du får hjälp att hålla kroppen i trim och minska påfrestningar som kan uppstå i samband med gravididitet
Läs mer om gravidmassage här.

Healing

Healing är en tusentals år gammal behandlingsmetod som är kraftfull och enkel. Många olika tradtioner finns, men grundprincipen är vanligen densamma. Healern fungerar som en kanal och energin leds till eller får flöda dit mottagaren behöver den bäst för tillfället. Vanligtvis lägger man händerna i olika positioner för att stärka livsenergin och aktivera den självläkande förmåga som finns hos varje människa. Men healing kan också mycket väl fungera utan beröring. Vetenskapligt påvisade effekter finns, t ex stressreducering, smärtlindring och ett ökat utflöde av välbefinnandehormonet oxytocin.

Andinsk healing utgår från den gamla inkatraditonen som förts till oss genom indianerna i Peru. Enligt deras traditonen finns det inte bra eller dålig energi utan endast lätt eller tung energi. Det energi som är tung för någon kan vara lätt för någon annan. Det du kan få hjälp med är att släppa din tunga energi och fylla ditt energi fält med lättare energi. Detta innebär att du kommer att förbättra din hälsa på alla plan. Inkatraditionen arbetar i samklang med moderjord och naturen.
Våra healers: Elisabeth Cedering.  
Laila Ericsson.

Idrottsmassage / Laser för idrottare

För dig som är idrottare kan vi erbjuda särskilt anpassad massage samt laserbehandling. Du får hjälp att hålla kroppen i trim och minska påfrestningar som kan uppstå i samband med träning och tävling. Du kan även få hjälp att läka skador snabbare samt att förbättra din prestationsförmåga.
Läs mer om idrottsmassage här.
Läs mer om laser här.

Laser,smärtbehandling, LLLT

Low Level Laser Therapy, LLLT eller på svenska Lågenergilaser är inte alls brännande utan läkande och behaglig samt mycket effektiv vid många kroppsliga problem. Smärta och inflammation är centrala behandlingsområden. Ett starkt forskningstöd finns med flera tusen studier varav ca 4000 dubbelblindstudier. Lasern används bl a för att läka skador inom idrotten. Effekten är ofta bestående. Vanliga behandlingsområden är tennisarm, ledbesvär, rygg- och nackproblem,belastningsskador, artroser, tendiniter, bensår, whiplasch, svullnader, ödem, herpes samt olika tandköttsproblem. Läs mer om laserbehandling här.

Polaritetsterapi

Polaritetsterapi är en behandlingsform som utvecklats i mitten på 1900-talet. Metoden bygger på beröring av punkter på kroppen för att balansera och stimulera kroppens energiflöde. Beröringen kan kombineras med lättare massage Vanligen uppnås en avspänning i muskler som varit spända eller inaktiva länge och som är svåra att påverka på annat sätt. Det finns kopplingar till liknande tekniker såsom, t ex både Healing och Rosenmetoden. Polaritetsterapin har dock en egen förklaringsmodell kopplad till anatomin hos kroppen och dess energifält. Läs mer om polritetsterapi här

Shiatsu

Shiatsu betyder fingertryck på japanska. Den har sina rötter i det österländska tänkandet att vi mår bra om kroppens energier rör sig fritt i sin egen rytm. Terapeuten arbetar med tryck stäckningar och mjuka justeringar samtidigt som patienten befinner sig i ett avslappnat tillstånd. Patienten ligger ner, men har kläderna på. Shiatsu förebygger och kan även läka olika sjukdomstillstånd. Effekten blir gradvis djupare vid regelbunden behandling.

Energimassage

Energimassage bygger på en flertusenårig japansk tradition. Du sitter in en speciellt anpassad stol. Energimassagen ger extra energi och avslappning samt lindrar stress och minskar trötthet. Massagen består av snabba tryckningar på akupunkturpunkter längs dess meridianer, samt töjningar och korrigeringar av ryggens och axelpartiets muskler. Man arbetar med sammanlagt över 30 olika hand- och fingertekniker. Massagen omfattar huvud, nacke, axlar, rygg, armar och händer.

copyright © 2008 ---> Per-Otto Sylwan. Webmaster: Per-Otto Sylwan